Canggu Bali vinkit

Balin Canggu – Paikallisen vinkit surffi- ja joogamekkaan

Balin rannikolla sijaitsee paikka, joka tunnetaan kauniista ja komeista ihmisistä, joogatunneista, smoothie-bowleista, avocado-toasteista ja Instagram-ystävällisistä paikoista. Jokaisen surffarin ja joogin unelmat täyttyvät Länsi-Balilla, paikassa nimeltä Canggu eli tuttavallisesti Kankku.

Kun etsii tietoa Balista, ei voi olla törmäämättä kauniisiin, täydellisesti sommiteltuihin ruokakuviin paikoista, joiden seiniä koristavat mietelauseet ja värikkäät graffitit. Balin Canggu on viime vuosina noussut jokaisen reissaajan ja lomalaisen ämpärilistalle ja riisipeltojen väliin nousee koko ajan lisää ja lisää trendikkäitä ravintoloita, kahviloita ja majapaikkoja.

Canggu Bali vinkit

2018-09-24 04.33.42 2

Canggu Bali vinkit

Kun suuntasin noin tunnin matkan (riippuu ruuhkista) päähän Balin Denpasarin lentokentältä, en tiennyt, mitä odottaa. Tiesin odottaa hyvää ruokaa ja Instagramista tuttuja paikkoja, mutta en suoraan sanottuna osannut yhtään mieltää, miltä Canggussa näyttää tai mitä kauniiden kahviloiden ja ravintoloiden sekä rannan välillä on. Nyt tiedän.

Canggu on täydellinen kohde helppoa lomaa kaipaavalle, nuorekkaalle ihmiselle. Canggu edustaa terveellistä elämää ja paikka on surffijoogien mekka. Terveellistä elämää rikotaan joka ilta järjestettävissä bileissä tai vain oluen äärellä chillaillen. Canggussa saa ja melkein jopa pitää näyttää hyvältä. Rannalla tuli melkein olo, että pitäisi mennä omaan hotellihuoneeseen tekemään vatsalihasliikkeitä. Silti, silmänilo on aina ilahduttavaa.

Pitkä ranta yhdistää Etelä-Balin kohteita ja kävellen voi Canggusta suunnata vaikka kuinka kauas, jos kunto kestää. Usein pidemmät matkat tosin taitetaan skootterilla. Rannalla voi harrastaa tai vain ottaa aurinkoa jossakin rannan houkuttelevista rantabaareista. Osassa rantabaareja on jopa omat uima-altaat ja hulppeimpiin on sisäänpääsymaksu tai minimimaksu, jolla pitää kuluttaa.

Canggu Bali vinkit

canggu Bali

Canggussa on kaikkea, mitä hyvinvoinnista, muodista ja rantaelämästä tykkäävä lomalainen voi kaivata tai edes kuvitella. Haluatko hierontaan? Onnistuu. Haluatko shoppailla? Onnistuu. Haluatko bilettää? Onnistuu. Entäs surffata? Onnistuu. Kiinnostaako jooga? Skeittaus? Kaikki onnistuu. Canggu on pullollaan kaikkea tätä.

Kauniiden ja komeiden, söpöjen ja herkullisten sekä makeiden ja coolien välissä kulkee pieniä teitä, jotka ovat pahimmillaan kovinkin ruuhkaisia. Välillä rantojen parkkipaikat ovat tupaten täynnä ja pienten teiden ruuhkissa saa jonottaa. Kävely onnistuu, mutta välillä välimatkat ovat turhankin pitkiä täysin mutkattomaan elämään, jos haluaa saada Canggun alueesta kaiken irti. Paras tapa liikkua on joko vuokraskootteri tai taksikyyti (Go-Jek ja Grap -applikaatiot ovat loistavat).

Vietin Canggussa muutaman päivän ja aika kului kuin siivillä, kun vaeltelin rannalta hierontaan, herkuttelin ja fiilistelin. En saanut mitään aikaiseksi, otin vain ilon irti lomani viimeisistä päivistä.

Vaikka omat konkreettiset vinkkini ovatkin vajaavaiset, Canggussa jo monta vuotta asunut ystäväni, Reetta, kasasi teille parhaat inside-vinkkinsä. Näihin vinkkeihin voi luottaa, trust me!

Canggu Bali

Canggu

Canggu Bali

Canggu Bali

Paikallisen vinkit Balin Cangguun

Liikkuminen Canggussa

Jos olet kyytiä vailla, Go-Jek ja Grab -applikaatiot pelastavat päivän. Voit valita joko mopotaksin (huomattavasti nopeampi vaihtoehto ja kuski tuo kypärän mukanaan) tai perinteisen taksin. Varsinkin illalla Batu Bolongin ja Echo Beachin rannoille voi valitettavasti olla hankalampaa tilata taksi, mutta Berawan alueella taksin saa yleensä hyvin.

Missä syödä Canggussa?

 • La Baracca (Jl.Tanah Barak No.51) ja La Fabbrica (Jl Batu Mejan) tarjoilevat Canggun parhaat pizzat.
 • The Shady Shack (Jl. Tanah Barak No.53) on vegetaristin/vegaanin paras kaveri. Nacho-annos on taivaallinen.
 • Crate Cafe (Jl. Padang Linjong) on Canggun hipstereiden kehto ja Instagram-suosikki. Isot annokset, Canggun normaliin hintatasoon nähden erittäin edullisesti.
 • Thai Kitchen (Perumahan Canggu Permai Blok B No.39) tarjoilee autenttista thai-ruokaa ja omistajapariskunnan koirat pitävät mielellään seuraa ruokailun ajan. Kannattaa muistaa, että medium spicy on länsimaalaiselle jo pretty damn spicy.
 • Quinceen (Jl. Pantai Berawa No.51) kannattaa suunnata aamupalalle. Bruschetta ja Chia Pudding toimivat täydellisesti ja palvelu on vertaansa vailla.
 • Le Petit Gourmetissa (Jl. Pantai Berawa) voi muokata haluamansa salaatin tai sandwichin. Jos kaipaa työrauhaa, niin kannattaa suunnata tänne.
 • Silkroadissa (Jl. Pantai Berawa No.100) kaikki annokset on gluteenittomia. Sen lisäksi ne ovat isoja, halpoja ja herkullisia.
 • Poke Poke (Jl. Pantai Batu Bolong No.58) on tahitilaisten poke bowlien taivas. Toinen toistaan herkullisempia vaihtoehtoja on useita ja annokset voi valita riisillä/salaatilla/kombona ja isoina/pieninä.
 • Island Bagelsin (Jl. Pantai Berawa) bagelit ja chia pudding toimivat niin aamupalana kuin lounaanakin.
 • Alu Smoke & Kitchen (Jl. Tegal Sari No.28) on erikoistunut seafood-annoksiin, mutta myös salaatteja löytyy. Kaikki raaka-aineet ovat tuoreita ja luomua, annokset kekseliäitä.
 • Lupéssa (Jl. Tegal Sari No.37 A) on joka ilta eri teemainen all you can eat -buffet. Must try!

Missä juoda Balin Canggussa?

 • Old Man’sin päivittäinen happy hour klo 17-18 on jo legendaarinen käsite ja sinne matkataan jopa Kutalta ja Seminyakista asti.
 • Pretty Poison on pala amerikkalaista skeittikulttuuria riisipeltojen keskellä. Livemusaa, leffailtoja ja tatuointiartisteja – unohtamatta kaiken keskeltä löytyvää skeittibowlia jossa kuka tahansa on tervetullut esittelemään taitojaan.
 • The Lawn sopii niille, jotka haluavat nähdä ja näkyä, erityisesti perjantaisin. Aikaa vierähtää täällä helposti auringonlaskusta aina keskiyöhän saakka.
 • Drink Point ja Beer & Co:n (JLPantai Batu Bolong) ovat viinakaupan ja pubin yhdistelmiä, joissa viihtyvät erityisesti paikalliset.

Tanssijalkaa vipattaa?

 • Luigi’s Hot Pizza tarjoilee parhaat maanantaibileet ja suussa sulavat pizzat
 • Lust & Lost on Canggun uusin ja mielenkiintoisin tulokas. Neonpinkin ja sinisen kyltin takaa löytyy outolintujen, eksentrikkojen, cocktail-fanaatikkojen ja bilehileiden maailma.
 • Gimme Shelter on hämyinen varastorakennus rock-, grunge- ja indie -fiilistelijöille. Henkilökunta on superystävällistä ja livemusailtoina tanssilattia on täynnä.
 • Sand Bar on must go -mesta siinä vaiheessa, kun kaikki muut baarit ovat sulkeutuneet ja tanssijalkaa vielä vipattaa. Onko mitään ihanampaa kun tanssia aamutunneille rantahietikossa?

Missä surffata Balin Canggussa?

 • Batu Bolong on paras ranta aloittelijoille.
 • Berawa ja Old Man’s sopivat keskivertosuffareille.
 • Echo Beach on kokeneempien paikka.

Tietenkin tulee aina tarkastaa, millaiset olosuhteet milläkin rannalla milloinkin on. Kun aallot ovat isoja, ne ovat todella isoja, eikä kokemattoman kannata niitä lähteä haastamaan. Yleensä surffilaudan ja oppaan voi hankkia rantakojuista/baareista.

Joogaa Canggussa

 • Serenity Eco Guesthouse and Yoga on pitkän linjan joogakoulu. Testaa myös ravintolan tarjonta.
 • The Practice
 • Samadi Bali

Nämä kolme ovat saaneet kaikista eniten kehuja, mutta hyvätasoisesta joogasta on Canggussa melkein ylitarjontaa, joten ilman joogatuntia ei tarvitse jäädä.

Hierontaan?

 • Suomalaisen eläkeläispariskunnan omistamassa Sisu Spassa (Jl. Petitenget No. 1 X) tunti balilaista, taivaallista hierontaa, maksaa 75 000 IDR.
 • Chillax on kaunis ja takuuvarma paikka hieman tasokkaampaan palveluun.
 • Canggussa on lukuisia hierontapaikkoja, joihin voi usein vain kävellä sisään.
The Daun Bali
Itse yövyin The Daun Bali -majapaikassa, jota voi suositella lämpimästi. Canggu on täynnä kauniita majapaikkoja, joten etsi ja löydä.

Kiitos Reetta vinkeistäsi! ♥

Canggu-vinkit muualla:

Myös esimerkiksi Tickle Your Fancy -blogin Sara on listannut ison listan Canggu-suosikkejaan. Pääset listaan täältä.

Menossa Balille? Kaipaatko vinkkejä?

Muut Bali-aiheiset juttuni löydät täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.