Bali Spirit Festival – hyvän olon festivaali Balilla

Balin Ubudissa, oman tien etsijöiden ja hengellisyyden sekä hyvinvoinnin tyyssijassa, järjestetään vuosittain hyvän energian festivaalit, Bali Spirit -festivaalit. Tapahtuma tempaa mukaansa jokaisen joogaan, terveelliseen ruokaan ja mielen sekä kehon hyvinvointiin suuntautuneen matkaajan.

Kuulin Bali Spirit Festival -tapahtumasta ensimmäisen kerran ollessani Ubudissa viisi vuotta sitten, mutta tuolloin aikatauluni ei toiminut festivaalipäivien kanssa. Nyt, viisi vuotta myöhemmin, aikataulu sopi ja toimi paremmin kuin koskaan. Tuntui, kuin minun kuului olla juuri tuolla, juuri tuolloin; olinhan sattumalta juuri varannut lennot juuri oikeille päiville, oikeaan kohteeseen ja päätynyt vielä Instagramin kautta festivaalien sivuille.

Bali Spirit Festival

Bali Spirit Festival

Bali Spirit Festival

Bali Spirit Festival

Mikä Bali Spirit Festival?

Tapahtuma kerää yhteen satoja, jopa tuhansia samanhenkisiä ihmisiä. Riisipeltojen laidalla, Ubudin reunalla, järjestettävä tapahtuma on väkijoukosta huolimatta rauhallinen ja jopa lapsiystävällinen. Kauniit ja komeat, sisäisesti hehkuvat ja hymyilevät ihmiset, vaeltelevat pitkin suuren ja kauniisti laitetun alueen luonnontilaisia reittejä.

Viikon kestävä festivaali on vähäroskainen ja vähäpäihteinen. Jos koko viikon kaiken kattava lippu tuntuu liian suurelta sijoitukselta, myös päivä- ja iltalippuja on saatavilla. Itse valitsin kahden päivän iltarannekkeen, jolla pääsi kaikkiin konsertteihin ja rajattuihin tapahtumiin. Se riitti hyvin ja säästö oli suuri.

Bali Spirit Festival

Bali Spirit Festival

Bali Spirit Festival

Bali Spirit Festival

Joogaa, meditaatiota, tanssia ja luentoja Balin Ubudissa

Festivaalialue on jaettu moniin eri alueisiin, kuten mitkä tahansa festivaalit. Suurin osa tiloista on ulkotiloja, suuri osa silti katettuja. Tapahtumassa riittää tekemisen ja kokemisen suhteen valinnanvaraa, suorastaan runsaudenpulaa. Joogaa, tanssia, meditaatiota, luentoja, kaakaoseremonioita, työpajoja ja kaikkea muutakin, mitä hyvinvointiin liittyä saattaa.

Itse vaeltelin maailmasta toiseen, kuunnellen omaa tarvettani. Ajan olisi saanut kulumaan vaikka vain pienemmilläkin lavoilla, rauhallista musiikkia kuunnellen ja kasvisruokaa syöden. Ruokatarjonta festivaaleilla onkin loistava ja hinnatkin ovat kohtuulliset. Kookosvettä kului omalta osaltani ainakin monta litraa.

Bali Spirit Festival

Bali Spirit Festival

Bali Spirit Festival

Bali Spirit Festival

Alueella on myös niin sanottu healing-alue, jonne voi varata ajan vaikka ennustukseen tai hierontaan. Itse kävin kädestälukijalla.

Jos päivällä voidaan hyvin, tutkiskellaan omaa henkistä polkua ja rauhoitutaan, iltaohjelma on rennompaa ja villimpääkin. Musiikillinen artistikattaus oli ainakin tänä vuonna loistava ja tanssin hiki otsalla virraten ja paljasjaloin välillä reggaen, välillä base-musiikin ja välillä salsan rytmien tahtiin.

Jos pää on jollakin hetkellä liian täynnä hengellisyyttä, voi alueella valita viettää aikaa vaikka vain uima-altaallakin sosialisoiden. Vaikka tapahtuman yleinen tunnelma on syvällinen, voi sen valita ottaa juuri niin kepeästi kuin toivoo. Biletyksen ja ryypiskelyn perässä älä näille festivaaleille eksy.

Bali Spirit Festival ylitti kaikki odotukseni ja päätin, että tällaista haluan lisääkin omaan elämääni. Tällaisten asioiden äärellä on hyvä olla ja mikäs sen parempaa kuin olla hyvän olon äärellä sielunmaisemassani, trooppisen luonnon ympäröimänä.

Bali Spirit Festival

Bali Spirit Festival

Jälkihuomio: On uskomatonta, miten elämä voikin heitellä tunnelmasta toiseen, ääripäidenkin välillä. Olin Bali Spirit Festivaaleilla, onnellisuuden huipussa ja kuukauden matkani alussa, kun taivaaltani tiputettiin pommi. Olin hetkeä aiemmin tanssinut festivaalien viimeisenä päivänä loistavan dj-duon tanssittamana ecstatic dance -tanssia ja olin parhaillaan kuuntelemassa ukulelen sointuja kookosvesi kädessäni, kun puhelimeeni tuli sisareltani pysäyttävä viesti. Viestiä seurasi puhelu, joka alkoi sanalla: ”Iskä...” (Luit ehkä jo tämän jutun aiheesta.)

Niin se elämä heittelee. On vain mentävä sen virran mukana ja uskottava, että tähän kaikkeen liittyy suurempi suunnitelma. Siihen luotan, siihen uskon ja toivon suunnitelman olevan hyvä.


Lukuvinkki ja menovinkki: Natural High Healing Festival on Suomen versio Bali Spiriteista

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top