ashtari lombok

Ashtari – herkullinen löytö Lombokilla

Indonesiassa, itselleni rakkaalla Lombokin saarella, sijaitsee yksi ravintola, joka vei minulta jalat alta. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä ja jos olisin erittäin varakas, ostaisin tämän paikan itselleni ja elelisin siellä onnellisena elämäni loppuun asti. Paikan nimi on Ashtari.

Ruoka on tärkeä asia matkaillessa. Ennen se ei ollut. Opiskelijana söin vaikka patonkia koko matkan ajan, kunhan pääsin matkalle. En edelleenkään ole ruokahifistelijä, vaikka menen kyllä Michelin-tähtien ravintolaan erittäin mielelläni, jos joku muu sen minulle maksaa. Ruoan maun lisäksi paikan tunnelma on oleellinen osa koko ruokailunautintoa, ainakin minulle. Ashtarissa kolahtivat sekä ruoka että tunnelma.

Lombokin Ashtari on kasvisruokailijan ja joogaajan paratiisi

Indonesian Lombokilla sijaitseva Ashtari on erityisen kaunis paikka. Ashtari on edullinen matkailijalle, mutta paikallisten lompakolle varsin tyyris. Ravintolan sijainti on uskomattoman kaunis. Se sijaitsee Lombokin Kutan läheisyydessä, korkean kukkulan päällä. Ikkunoista näkyy kauas merelle asti. Kyllä mieli lepää tuijotellessa tuota maisemaa; turkoosina hohtava meri, vehreää luontoa ja sininen taivas. Ravintolan terassilla pidetään myös aamuisin joogatunteja. Täydellistä!

Sisustus henkii tiettyä itämaisuutta ja on erittäin Zen. En muuttaisi tässä paikassa oikeastaan mitään. Ruoka on kasvisruokaa, mutta erittäin maukasta sellaista. Haluaisinko tänään samosan vai focaccian? Soijakaakaokahvi on muuten maailman herkullisinta! Njam, njam.

Paikan nimi, Ashtari, on yhdistelmä kahdesta Swahilin kielisestä sanasta. Ne ovat suomennettuina kunnioitus ja rauha. Nämä sanat kuvaavat paikkaa varsin hyvin.

EDIT: Vierailin Ashtarissa uudelleen vuonna 2018. Paikka on edelleen kaunis ja viihtyisä, mutta tunnelma on kaupallisempi kuin ennen. Omistaja on vaihtunut ja sisustus on vaihtunut. Vaikkei Ashtari enää vienytkään jalkoja altani (miksi kaiken pitää muuttua), suosittelen vierailua silti kaikille jo pelkästään näkymänkin vuoksi.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top