Amaresa Resort Thaimaan Koh Phanganilla täytti toiveeni

Majapaikka maailmalla on parhaimmillaan paljon muutakin kuin vain paikka, jossa nukkua. Arvostan enemmän ja enemmän persoonallisuutta ja unohdan yleensä suosiolla isot ja monikansalliset ketjuhotellit.
Omia valintojani lämpimissä kohteissa ovat usein luonnonläheiset bungalow-mökit, mieluiten merinäköalalla varustettuna. Alkuvuoden 11-viikon matkallani majoituin monissa täydellisyyttä hipovissa paikoissa, esittelen teille nyt yhden mieleeni jääneen. Sen nimi on Amaresa Resort. Olin jo matkannut Thaimaassa kuukauden päivät, silti löytämättä sitä etsimääni. Etsinnässä oli majapaikka, jossa viipyisin pidempään. Paikka, jossa kuulisin vain omat ajatukseni ja luonnon viestit, kenties aaltojen kohinalla höystettynä. amaresa Resort Kun saavuin yli kymmenen vuoden jälkeen edellisestä vierailusta Thaimaan Koh Phanganin saarelle ja löysin päivää aiemmin kivalta vaikuttavan mökin läheltä saaren villeistä täydenkuun bileistä tunnettua Haad Rinin rantaa, odotukseni eivät olleet taivaissa. Kun sitten pääsin perille, toiveeni täyttyi ja odotukseni ylittyivät. Minut ohjattiin siniseen mökkiin, kauimmaiseen mökkiin. Sen verralta näkyi vai meri ja koko muu maailma jäi selän taakse. Olin kotona, olin löytänyt etsimäni. Paikka oli rauhan tyyssija.

Amaresa Resort Koh Phanganin saarella

Modernit ja siistit mökit sijaisevat vain kivenheiton päässä Thaimaan Koh Phanganin saaren Full Moon -bileistä tunnetulta Haad Rinin rannalta, mutta sijainti mäen päällä tekee paikasta hiljaisemman kuin monesta muusta paikasta ja tässä paikassa viihdyin kokonaiset 10 päivää. Ajankohtana vältä silti täydenkuun aikaa, jos rauhaa kaipaat. Jokaisessa mökissä on merinäköala ja meren äärelle vie portaat. Hiekkarantaa ei ole, ranta on kallioinen. Lähellä on yleinen hiekkaranta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan (isot villat sopivat vaativaankin makuun) mökit ovat täydellisiä majapaikkoja. Mökin verannalla olisi voinut vain oleilla riippumatossa, merta katsellen. Itse aloitin aamuni kallioilla meditoiden. Mökkejä on isoja ja pieniä ja osa niistä soveltuu jopa perheille. Oma suosikkini on tontin alin mökki, joka on sininen ja aivan omassa rauhassaan. Sisustukseltaan se on muita hieman yksinkertaisemi ja vanhempi, mutta maisemaltaan täydellinen, minulle täydellinen. Amaresassa on myös ravintola, josta aukeaa upea näkymä merelle. Ravintolan musiikkiin olisin toivonut hetkittäin muutosta, mutta se on vain pieni miinus. Varaamaan ja hintatietoihin pääsee esimerkiksi täältä. Itse maksoin noin 20e/vrk. Muista, että usea paikka antaa alennusta pitkään majoittuville. Näistä alennuksista kannattaa tiedustella paikan päällä.

1 ajatus aiheesta “Amaresa Resort Thaimaan Koh Phanganilla täytti toiveeni”

  1. Kiitti vinkistä, tuolla tuli vietettyä kevättalvella aikaa. Viime talvi meni mukavasti idässä, tämä talvi näyttäisi menevän sohvalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top