Älä rakastu reissunaiseen, levottomaan vaeltajaan

Entäs, jos rakastutkin reissunaiseen? Mitä tehdä, jotta hän saisi olla oma itsensä ja pysähtyisi rinnallesi?

Tunnistat hänet jo kaukaa. Hänen hiuksensa ovat huolettomasti takussa ja auringon vaalentamat, hänen ihossaan jäljet auringosta ja eletystä elämästä. Hän pukeutuu aina kuin olisi kesä, värikkäästi ja huolettomasti – kuin olisi surffirannalla tai ehkä rantabaarissa drinkki kädessä. Vaatteissa on värejä ja kuoseja, korut on hankittu maailmalta ja niistä jokaisella on oma tarinansa.

Älä rakastu reissunaiseen, sillä hän kulkee omaa polkuaan. Hän osaa olla ailahteleva, hän tuntee täysillä ja mieluummin hyppää kuin jarruttelee. Hänen mielensä muuttuu tuulen mukana, hän ei nauti liiasta pysähtyneisyydestä. Hän ei seuraa suunnitelmaasi, ellei se sovi hänen suunnitelmaansa ja hänen villeimpiin unelmiinsa.

Unelmoida hän uskaltaa ja haluaa. Mikään unelma ei ole liian suuri toteutettavaksi. Hän jahtaa unelmiaan, eikä mikään saa tulla unelman ja todellisuuden väliin.

Älä rakastu matkailevaan naiseen, sillä et koskaan tule olemaan hänen elämänsä ainoa keskipiste. Hän ei tarvitse sinua, hän on oppinut olemaan yksin ja nauttii omaehtoisesta yksinolosta. Hän ei ajattele, ettei elämä voisi olla täyttä ilman parisuhdetta. Hän on löytänyt rakkauden myös itsestään.

Jos rakastut reissunaiseen, muista, että hänet on vaikeaa pitää ja häntä on vaikeaa miellyttää. Hänkään ei yritä miellyttää, hän tietää jo mistä pitää ja mistä ei. Muista, että hän on kanssasi vapaaehtoisesti, koska haluaa olla. Jos hän päätyy olemaan kanssasi, hän tekee sen omasta tahdostaan. Hän on valinnut juuri sinut, muista se. Muista, että hän on nähnyt maailmalla monta potentiaalista kumppania, mutta on päättänyt jakaa elämäänsä kanssasi. Hän on leikkinsä leikkinyt. Hän on onnellinen kanssasi, jos et sammuta hänen liekkiään ja maailmankokemisen janoaan, jos annat hänen kasvaa ja kehittyä rinnallasi, jos inspiroidut ja inspiroit.

Unelmoida hän uskaltaa ja haluaa. Mikään unelma ei ole liian suuri toteutettavaksi. Hän jahtaa unelmiaan, eikä mikään saa tulla unelman ja todellisuuden väliin.

Hän saattaa unohtaa syntymäpäiväsi, mutta tuo sinulle toisella kerralla lahjaksi simpukan matkaltaan, koska ajatteli sinua kyseisellä rannalla. Hän ei elä elämäänsä kalenteri laukussa tai kello kaulassa, hän on fiiliseläjä ja huolimatonkin. Hän on myös kiireinen suurine suunnitelmineen, mutta silti hän palaa lopulta aina luoksesi – koska haluaa.

Kun hän kertoo tarinoitaan, ole aidosti kiinnostunut. Hänellä on monta jakamatonta tarinaa jaettavanaan, eikä niitä tarinoita kerrota kaikille. Muista, olet erityinen. Muista myös, että hän haluaa, että jaat hänen kiinnostuksensa maailmaa kohtaan, ja mielellään myös kuulee sinun tarinasi.

Matkoillaan hän tulee kohtaamaan ihmisiä. Hän päätyy syviin keskusteluihin ja ikimuistoisiin kohtaamisiin. Tulet näkemään hänestä kuvia viehättävien ihmisten ympäröimänä, halailemassakin vieraita. Silti muista, hän ei unohda sinua. Hän on juuri sinun kanssasi, koska haluaa.

Jos rakastut reissunaiseen, anna hänen olla reissunainen. Älä laita häntä lintuna häkkiin, älä yritä taltuttaa hänen maailmanjanoaan. Älä muokkaa häntä hellan ääreen sopivaksi, hän kokkaa kyllä, kun sille päälle sattuu. Ja kun hän kokkaa, hän tuo maailman maut luoksesi.

Jos rakastut reissunaiseen, anna hänen olla reissunainen. Älä laita häntä lintuna häkkiin, älä yritä taltuttaa hänen maailmanjanoaan.

Älä rakastu reissunaiseen, jos koet hänen reissunsa uhkana. Älä valitse rinnallesi matkailevaa naista, jos haluat kokea aivan kaiken yhdessä. Reissunainen osaa matkustaa myös yksin ja oikeastaan jopa tarvitsee omaa aikaansa sekä arjessa että lomalla. Silti muista, että hän on valinnut olla kanssasi. Hän saattaa heittäytyä hetkiin ja jopa hetkittäin unohtaa ilmoittaa menoistaan ja tuloistaan. Älä silti huoli, hän ei ole unohtanut sinua. Hän vain elää hetkessä, mutta on silti valinnut olla tyttöystäväsi.

Jos ja kun rakastut reissunaiseen, anna hänen olla juuri sellainen kuin on. Älä yritä taltuttaa hänen levotonta sieluaan. Anna hänen liidellä ja haahuilla, anna hänen elää. Vaikka hän saisi olosi välillä tarpeettomaksi, muista, ettet sinäkään tarvitse häntä. Olette yhdessä kahtena yksilönä, omasta valinnastanne.

Ehkä jopa liityt hänen mukaansa elämän mittaiselle seikkailulle. Muista silti antaa hänen olla myös vapaasti oma itsensä ja oma reissusielunsa. Hän on onnellinen vain saadessaan mennä, palatakseen taas takaisin. Sitä paitsi, juuri siihen levottomaan reissunaiseen sinäkin luultavasti rakastuit, etkö rakastunutkin? Anna sen version lennellä, lentääkseen takaisin syliisi monta kokemusta rikkaampana, taas hieman parempana versiona itsestään. Vain näin voit olla onnellinen rakastuessasl reissunaiseen – ja vain näin reissunainen kokee elävänsä täysillä ja voi olla oma itsensä.

*Inspiroiduin juttuun jo muutama vuosi sitten netissä pyörineestä jutusta. Muistin artikkelin taas ja aihe tuntui ajankohtaiselta. 

Lukuvinkki: Miksei minulla ole seikkailukaveria?


Vinkki: Perustamani Seikkailijattaret on reissunaisten yhteisö ja reissunaisten kohtaamispaikka. Tutustu Seikkailijattariin täällä!

2 ajatusta aiheesta “Älä rakastu reissunaiseen, levottomaan vaeltajaan”

    1. Ei ole sama juttu tosin ;). Tämä oli oma versioni, jota inspiroi tämä jo aiemmin julkaistu juttu. Kirjoitin myös tuosta alkuperäisestä toisenkin vastineen joskus monta vuotta sitten, eri elämäntilanteessa. Silloinkin jo kolahti. Ja tiedän, tunnistat tästä myös itsesi ?!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.