aktiiviloma Pohjois-Karjalassa

Aktiivilomailijan Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjala on monelle tuntemattomampi osa Suomea, mutta alue tarjoaa jos jonkinmoista aktiviteettia jopa kotimaisille matkailijoille.

Kotimaamme tarjoaa monenlaista tekemistä aktiivilomailijoille talvellakin. Lapin keskukset ovat pullollaan hiihtäjiä ja mäenlaskijoita, mutta muissakin osissa Suomea on loistavat puittteet kaikenlaiselle talviurheilulle. Miksi ihmeessä emme useammin kokeilisi niitä eksoottisiakin lajeja, joita ulkomaalaiset tulevat maahamme testaamaan? Esimerkiksi Pohjois-Karjala on loistava paikka siihen.

Tammikuinen matka kansainvälisten matkabloggaajien emäntänä Pohjois-Karjalassa mahdollisti minulle tilaisuuden päästä kokeilemaan monenlaista talviaktiviteettia Suomen lumisissa kansallismaisemissa. Mitä kaikkea Pohjois-Karjalalla on annettavanaan ulkoilmaihmiselle keskellä talvea? Itse asiassa aika paljonkin ja siihen päälle monta sinistä hetkeä.

Moottorikelkka-ajelu järven jäällä, Pohjois-Karjalassa

En ollut koskaan ennen istunut moottorikelkan kyydissä, saatika sitten ajanut sellaista itse hurjaa vauhtia pimeällä, jäätyneen järven jäällä. Adrenaliini virtaa ja mieli ei meinaa pysyä hurjassa vauhdissa edes mukana. Huomasin kiljahtelevani kypäräni alla kelkan kiitäessä menemään, välillä hypähtäen. Joukkoa johti kelkan selässä kilpaillutkin hurjapää, joten vauhtia ei meidän seurueelta puuttunut. Jokainen voi tietysti mennä itselleen sopivaa kyytiä.

Varaa omasi täältä.

IMG_1113

IMG_1138

IMG_1179

Ratsastusretki Islanninhevosilla Pohjois-Karjalassa

Rauhoittavaa retkeä kaipaaville ratsastushetki leppoisilla Islanninhevosilla, Kolin metsäreittejä pitkin, on loistava vaihtoehto. Luonnon hiljaisuus, metsän kauneus ja hevosten askeleiden ääni – näiden yhdistelmästä voi päästä jopa aika meditatiiviseen tilaan. Tämä retki sopii myös aloittelijoille, hevoset osaavat hommansa rutiininomaisesti.

Lue lisää ratsastusretkestä toisella kertaa täältä.

IMG_0748

IMG_0664

IMG_0718

Koiravaljakkoajelu Pohjois-Karjalassa

Monet liittävät koiravaljakkoajelut Lappiin, mutta koirien vedettäväksi pääsee muuallakin. Me saimme matkallamme pienen pintaraapaisun tunteeseen, minkä koirien vedettävänä ollessa voi saada. Vauhkoava koiralauma oli kovaääninen. Kun yhtä ihmistä kerrallaan vetävä kelkka sai ohjastajalta luvan lähteä, maailma hiljeni. Koirat olivat yht’äkkiä uskomattoman keskittyneitä juoksemaan, vain ja ainoastaan juoksemaan.

Joukon johtaja oli joukon pienin koira, paimenkoira Mandy. Oli upeaa nähdä, miten ujo ja hiljainen koira sai koko suuren Husky-joukon luottamuksen vetäessään laumaa. Koirien omistajalla nousivat melkein kyyneleet silmiin, kun hän kuvaili suhdettaan laumanjohtajaan, Mandyyn. Voin vain kuvitella; eläimen ja ihmisen välinen ystävyys voi parhaimmillaan olla jotakin sanoinkuvaamattoman kaunista ja aitoa.

Itselleni tämä pieni retki sai aikaan halun pidempään retkeen. Haluaisin tehdä sellaisen retken, joka tällaisien koirien kanssa kuuluu tehdä. Haluaisin mennä syvälle metsää, yöpyä kodassa ja mennä totaalisesti Into the Wild.

_DSC7649

_MG_0909

IMG_0990

_MG_0917

IMG_1092

_DSC7572

Lumikenkäilyä Kolilla

Kolin keskuksesta saa vuokrattua lumikenkiä. Itse en ollut koskaan aimmin kokeillut lumikenkäilyä, mutta nyt pääsin testaamaan sitäkin. Helppoa ja mukavaa liikkumista lumisessa maastossa. Kengät helpottavat menoa kummasti! Valloita Ukko-Koli, Akka-Koli ja Paha-Koli lumikenkäillen, ota mukaan eväät ja nauti Suomen talvesta mitä kauneimmissa maisemissa.

IMG_0797

Laskettelu, lumilautailu ja hiihto

Kolin rinteet eivät vastaa Lapin vastaavia, mutta toimivat kyllä pahimpaan laskukuumeeseen. Myös perinteistä hiihtoa voi harrastaa alueen kauniissa maisemissa. Näiden puuhien ääreen emme kerenneet tällä kertaa, mutta puuha kuuluu oleellisesti myös Pohjois-Karjalan aktiviteetteihin.

Pilkkiretki Pohjois-Karjalassa

Oletko koskaan ollut pilkkimässä? Miksi ihmeessä joku istuisi jäätyneen järven jäällä jopa tuntikausia vain odotellen kalan nykimistä? Ulkomaalaiselle tämä ainakin on varmasti melko eksoottista puuhaa ja itselleni suomalaisena jotenkin kovin suomalaista. Pilkkiminen edustaa osuvasti suomalaista mielenlaatua. Nautimme rauhasta ja hiljaisuudesta. Mielestäni myös pilkkinen on loistava mindfullness-harjoitus – se on kovin meditatiivista hommaa.

IMG_0476

Rentoudu Koli Spa -kylpylässä

Kun on puuhannut koko päivän ulkona, toisenlainen rentoutus tulee luultavasti tarpeeseen. Jos yövyt Kolin alueella, Kolin näkäalakylpylä on erittäin suositeltava paikka väsyneiden lihaksien rentouttamiseen ja kylmyydestä eroon pääsemiseen. Sauno lukuisissa eri saunoissa, tee itsellesi hoitoja hintaan kuuluvilla tuotteilla, juo ulkoaltaassa kuplivaa ja nauti maisemasta. Kylpylä on siisti ja hygieeninen sekä kaunis, näköala kruunaa kokemuksen.

LUKUVINKKI: Lue lisää Koli Spasta ja muista Suomen kylpylöistä Seikkailijattaret-mediasta täällä.

koli spa pohjois-karjala

IMG_0821

*Olin matkalla emännöimässä kansainvälistä bloggaajaporukkaa osana Nordic Blogger’s Experience -tapahtumaa. En vastannut matkan kustannuksista itse. Projektissa mukana Visit Finland, Matka 2016 ja Visit Karelia.


LUKUVINKKI: Kiinnostaako melominen Kolilla? Lue aiheesta täältä. Kaipaatko majoitusta Kolilla? Tämä on valintani.

 

 

2 ajatusta aiheesta “Aktiivilomailijan Pohjois-Karjala”

  1. Tää postaus on vähän kuin puukkoa haavassa vääntäisi. Olen kotoisin noilta seuduilta, ja vietetään yleensä kaikki pidemmät vapaat perheen luona Pohjois-Karjalassa. Nytkin oli pääsiäiseksi tarkoitus lähteä sinne, mutta nyt näyttää pahasti siltä, ettei päästäkäön lähtemään. Harmittaa hirmuisesti, kun se on jo niin vakio viettää nämä harvat pyhät siellä. Joulustakin alkaa olla jo aikaa. Pitäisi kyllä tutustua paremmin näihin kotiseudun matkailuyrituksiinkin! 🙂

    1. Urbaanilaura

      Kauniit ovat maisemasi! Suosittelen tutustumaan tarkemmin kotiseutusi tarjontaan, sieltä tosiaan löytyi vaikka mitä jännää :).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.