Aivan Köpispäissään

On olemassa paikkoja, joiden tunnelma virtaa endorfiinin lailla oman kehon jokaisessa solussa. Paikkoja, joihin saapuessasi olet saaapunut kotiin. Kööpenhaminasta tuli minulle sellainen paikka viimeistään ensimmäisenä sooloseikkailun keväisenä päivänä. Ah, ihana Kööpenhamina.

Matka Kööpenhaminaan oli osa aiemmin mainitsemaani momondon ambassador -ohjelmaa. Meidät, momondon pohjoismaiset bloggaajakumppanit, oli kutsuttu momondon päämajan tukikohtakaupunkiin maaliskuun viimeisenä perjantaina. Meitä reissaavia bloggaajia taisi olla yhteensä kymmenisen, ehkä hieman enemmänkin. Suomea edusti lisäkseni Aamukahvilla-blogin Elovena-tyttö eli Henriikka, jonka kanssa lensin Kööpenhaminaan aikaisella aamulennolla. En ole varma, kumman silmät olivat enemmän ristissä, vai olivatko kenties Suomen ambassadoreihin kuuluvien Stellan ja Jarnon parin tunnin yöunien jälkeiset silmät meidänkin silmiämme enemmän vinksallaan. Säteilevältä upea pariskunta silti näytti, kuten aina.

momondo copenhagen

momondo

kööpenhamina

Copenhagen vibes

Copenhagen vibes

Copenhagen vibes

Kööpenhamina

Viikonloppu Kööpenhaminassa

Viikonloppuun kuului toisiimme tutustumista ja uuden oppimista, sosialisointia ja seikkailua. Kuulimme momondon uusista tuulista ja tulin entistä enemmän vakuuttuneeksi oman arvomaailmani sopivan heidän vastaavaansa kuin nenä päähän. En malta odottaa, mitä kaikkea tämä lähettiläsvuoteni vielä tuokaan tullessaan!

Kävelin kaduilla kamera kaulassa ja ikuistin hetkiä kuin Scarlett Johansson Barcelonan kaduilla elokuvassa Vicky, Cristina, Barcelona.

Kävellen ja seikkaillen Kööpenhaminassa

Niin hienoa kuin sosialisointi ja uuden oppiminen onkin, matkan paras osuus on aina itse seikkailu. Maailmassa ei taida olla ainuttakaan asiaa, josta nauttisin enemmän kuin samoilusta ja fiilistelystä. Kööpenhaminassakin käytin jokaisen vapaan hetken tutkimusmatkailuun, fiiliksien aistimismatkailuun. Kävelin kaduilla kamera kaulassa ja ikuistin hetkiä kuin Scarlett Johansson Barcelonan kaduilla elokuvassa Vicky, Cristina, Barcelona. Koen muutenkin usein olevani hieman kuin hän tuossa roolissaan, samanlainen haaveilija ja idealisti.

kööpenhamina

Copenhagen vibes

kööpenhamina

Copenhagen vibes

Copenhagen vibes

Kööpenhaminan sielu

Katselin, käppäilin ja kiemurtelin. Kurkin suljettujen ovien taakse ja poikkesin sivukujille. Etsin tietämättä, mitä etsin. Silti löysin kaiken toivomani. Löysin Kööpenhaminan sielun. Tunsin keväisen Kööpenhaminan tunnelman. Näin kukkivat puut, kaikki ne lukuisat pyöräilijät, katumuusikot, värikkäät talot ja joka puolella läsnäolevan veden. Bongailin hauskoja kuppiloita ja silittelin koiria, kyselin paikallisilta neuvoja ja hymyilin vastaantulijoille kuin mikäkin tyhjäpää. Oli pääni Kööpenhaminan pehmittämä tai ei, siitä olotilasta nautin. Tuo kaupunki näytti kaikkein eläväisimmän ja yllätyksellisimmän puolensa. Se antoi turvaa, inspiroi ja sytytti halun saada siitä uuden annoksen. Kööpenhamina oli minulle kaikkea sitä ja vähän enemmänkin.

Löysin Kööpenhaminan sielun. Tunsin keväisen Kööpenhaminan tunnelman. Näin kukkivat puut, kaikki ne lukuisat pyöräilijät, katumuusikot, värikkäät talot ja joka puolella läsnäolevan veden.

Seuraavissa jutuissani vien teidätkin Kööpenhaminan pastellisille kujille. Paljastan teille palan Köpiksen boheemielämästä ja kerron parhaita Kööpenhamina-vinkkejäni, vinkkaan muun muassa hauskasta ravintolasta. Ja kyllä, muutaman päivän matka voi inspiroida lukuisiin tarinoihin, uuteen harrastukseen, ystävystymiseen ja olla jopa matka omaan itseen.


Psst! Kiinnostaako Kööpenhaminan Christiania? Tämä juttu kannattaa lukea!

Copenhagen vibes

Kööpenhamina

Copenhagen vibes

Copenhagen vibes


I spent the last weekend in Copenhagen as a part of the momondo ambassador -program. The city just blew me away by showing me it´s amazingness. There are some places in this world where it all just clicks, and this place was like that for me. I am not sure if it was the sun, the blooming spring or what, but I am in love. I definitely need to get another dose of this city sometimes soon.

16 ajatusta aiheesta “Aivan Köpispäissään”

  1. Ihana että Köpis on sulle tällainen ”toinen koti”. Köpikseen en ole vielä koskaan ehtinyt matkaamaan mutta ehdottomasti lähivuosina pitää reissu sinne toteuttaa 🙂 Nää postukset on kyllä tarpeen silloin!

  2. Mulle tuli näistä kuvista ja sun kuvaluista vähän mieleen Amsterdam 🙂 Pitäisi kyllä käydä Köpiksessä, se on niin lähellä ja kaikin tavoin helppo kohde!

  3. Ihana Kööpenhamina! En ole siellä käynyt, mutta toiveissa olisi. Ja heh, minäkin tykkään samoilla kaduilla, fiilistellä, eksyä ja silitellä vastaantulevia koiria! 🙂 Ja bongasin tuosta yhdestä valokuvasta heti tutun näköisen koiran, siellä tuolin alla nökötti ranskanbulldoggi, aivan samanlainen kuin itselläni! 🙂

  4. Kööpenhamina on mulla roikkunut tulevien käyntikohteiden listalla jo muutaman vuoden. Jos vaikka tänä vuonna kerkiäisi sinnekin….

  5. On mielenkiintoista miten jotkut paikat vievät jalat alta ja toiset eivät, vaikka kaikki jutut olisivatkin päällisin puolin kohdillaan. Köpis kuuluu minulla näihin, jotka eivät ole saaneet minua ihastumaan vaikka useita kertoja onkin tullut annettua kaupungille mahdollisuus. Hyviä kuvia olet ottanut!

  6. Köpis on mahtava kaupunki, etenkin keväällä ja kesällä! Ehdottomasti yksi ihanimmista paikoista, joissa olen asunut. On aina yhtä mielenkiintoista kuulla, miten muut ovat kaupungin nähneet ja kokeneet, joten jään odottamaan sun muita Köpis-postauksia 🙂

  7. Kuulostaa kivalta nuo tulevat postaukset! En ole häpeäkseni käynyt vielä Kööpenhaminassa, vaikka se on monesti kiikkunut mielessä seuraavaa matkakohdetta pohtiessa. Tänäkin kesänä Dublin veti Köpiksestä pidemmän korren. Ehkä sit ensi kesänä? 🙂

  8. Tunnistan kyllä tuon fiiliksen, se on iskenyt aika monessakin paikassa. Barcelonassa nyt vaikka esimerkiksi. Ja jep, ei oo mitään parempaa kuin tutkimusmatkailu uudessa kaupungissa! En oo koskaan ajatellut Köpistä kovin boheemina kaupunkina, mutta kiva että sieltä semmoinenkin puoli löytyy 🙂

    1. Se boheemius löytyy muualta kuin keskustasta, mutta jopa keskusta yllätto postiviisesti. Oli se sitten ensimmäiset lämpimät päivät vai mitä, mutta kaupunki oli ihanalla tavalla elossa. Barceloa, Berliini, Köpis ja mitäs näitä nyt onkaan :). Mulla on myös tunne, että Byron Bay olisi mulle sellainen paikka.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.