Moi, tutustutaanko vähän?

matkabloggaaja Laura

Aloha!

Hienoa, että tiesi toi luokseni. Haluat ehkä tietää, kuka näitä tarinoita rustaa ja kenen vinkkeihin olet luottamassa?

Olen Laura, Jyväskylän seudulta jo teininä pääkaupunkilaistunut reissusielu. Pieni ja tunnelmallinen mini-koti, seikkailujen tukikohta, löytyy tällä hetkellä metsän kupeesta, mutta itseni tuntien, koti ei ole sidottu yhteen paikkaan.

Kuvailisin itseäni sanoilla moderni hippi tai boheemi pohdiskelija. Toisaalta, minussa asuu nautiskelija ja esteetikko. Minusta on siis moneksi, en laita itseäni lokeroon.

Blogini nimi, Urbaani viidakkoseikkailijatar, kuvastaa minua. Se kuvastaa hieman leikkimielisestikin modernimpaa ja itsenäisempää versiota viidakoiden Janesta. Se edustaa rinkka selässä ja korvikset korvissa seikkailevaa soolomatkailijaa, jolle matkailu on elämäntapa. 

Tämä modernimpi ja realistisempi versio satuviidakoiden naisesta nauttii metsässä samoilun ja viidakoissa rämpimisen lisäksi myös urbaanista kaupunkimiljööstä inspiroivine taidegallerioineen, rentouttavine kahviloineen ja jokaiseen soluun asti uppoavine musiikkielämyksineen.

Urbaani viidakkoseikkailijatar on matkablogi, joka alkoi intohimosta matkailuun

Blogi syntyi vuonna 2012 palavasta intohimosta matkailuun, nautinnosta luomiseen. Pää oli täynnä tarinoita ja tietokoneen kovalevy pullollaan reissuilla ja arjessa ikuistettuja hetkiä. En halunnut pitää tarinoita enää vain sisälläni, koin voivani tarjota jotakin edes jollekin. Nyt haluan jakaa kertomattomat ja ennalta jo moneen kertaan kerrotut tarinani ja loppumattomat vinkkini juuri sinulle. Haluan olla tarinankertoja ja samalla jakaa syvätkin pohdintani teidän kanssanne.

urbaani viidakkoseikkailijatar

Mistä matkailuni alkoi, missä matkakärpänen puraisi?

Perheeni ei matkustanut ja tein ensimmäisen matkani 17-vuotiaana vuonna 1999. Sitä ennen olin käynyt vain risteilyillä Ruotsissa. Hyppäsin yksin lentokoneeseen, joka vei minut suureen Amerikkaan. Olin päättänyt, että haluan kokea maailmaa. Olin kuullut tarinoita, halusin elää ne todeksi ja olla se seuraava tarinankertoja. Vaihto-oppilasvuosi Yhdysvaltojen Minnesotassa aikaansai parantumattoman matkakärpäsen pureman, eikä elämäni ensimmäinen ulkomaanmatka jäänyt viimeiseksi. Kaukokaipuun siemen oli kylvetty.
urbaani viidakkoseikkailijatar Laura matkalla.

Kuka olen arjessa?

Päätoimeni on kauneuden ja muodin saralla. Olen ammatiltani parturi-kampaaja ja avasin hiljattain oman  Aroha Helsinki -salonkini Helsingin Ullanlinnaan. Olen perustanut matkailevien naisten Seikkailijattaret-yhteisöä ja verkkomediaa, jonka parissa olen etenkin viime vuodet ahertanut enemmän kuin tämän oman blogini äärellä.

Visuaalisuus on omassa elämässäni läsnä, aina ja kaikkialla. Pyrin arjen kauneuteen ja olen nautiskelija ja esteetikko. Pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys ja asettelen jopa retkiruokani aina mahdollisimman kauniisti, jos siihen vain on aikaa. Vapaa-ajallani nautin luonnossa liikkumisesta, sisustamisesta, kirpputoreilla pyörimisestä, herkuttelusta, ystävien seurasta, joogasta, meditaatiosta, musiikista ja erityisesti tanssista. Olen aktiivinen puuhastelija ja ikuinen elämystenmetsästäjä. Olen levoton sielu, joka yrittää pysähtyä ja juurtua jonnekin.

Mitä löydät matkailijan lifestyle-blogistani?

Tarinoissani vien sinut usein sinne, minne suurimmat massat eivät löydä tai edes osaa etsiä. Tapani matkustaa on usein hieman off the beaten path, mutta tätäkään asiaa en halua ajatella mustavalkoisesti. En halua sulkea silmiäni muulta todellisuudelta, enkä myöskään pysytellä liikaa omassa kuplassani. Suurimman vaikutuksen tekevät paikat, ihmiset ja elämykset, jotka tuntuvat joltakin. Asiat, jotka vain tapahtuvat ja paikat, joihin satun päätymään, usein intuition ohjaamana.

Tutustu myös blogini tietoihin ja arvoihin täällä.

Urbaani viidakkoseikkailijatar Laura Nepalissa.

Oman elämäni tasapaino löytyy ehdottomasti jostakin eläväisen sekä inspiroivan kaupungin ja luonnon välimaastosta, matkojen ja arjen väliltä. Se löytyy pienistä hetkistä, kohtaamisista, spontaaneista päähänpistoista ja suurista suunnitelmista. Olen hyväksynyt mieleni levottomuuden, se vie minua eteenpäin. Samaan aikaan pyrin nauttimaan hetkestä, suunnittelematta jatkuvasti tulevaa tai vellomatta menneissä. Tätä kaikkea on oman elämäni yin ja yang.

Hyppää mukaani virtuaalimatkalle sekä levottoman mieleni myllerryksiin. Kommentit ilahduttavat aina, joten jälkiä saa jättää!

 

Yhteydenotot osoitteeseen: [email protected]

 

Seuraa minua somessa:

Instagram @urbanjunglelaura

TikTok @urbanjuglelaura

Facebook Urbaani Viidakkoseikkailijatar

10 ajatusta aiheesta “Moi, tutustutaanko vähän?”

  1. Moi Laura! Nähtiin Turun automatkailumessuilla ja letitysten lomassa suosittelit meidän perheelle matkakohteeksi Koh Phayamia. Oltiin helmikuussa kaksi viikkoa siellä ja olihan se ihan super hieno paikka kaikella tavalla. Meidän piti mennä muuallekin, muttei maltettu lähteä. Lämmin kiitos suosituksesta! Meni täysin nappiin! ??

    1. Oi, mukava kuulla! Kiitos, kun kerroit tämän. Näistä syistä jaksan rustata tätä blogia ja jakaa vinkkejäni. 🙂

    1. Moikka! En ole, mutta se taitaa olla upea paikka. Lappi kyllä viehättää entistäkin enemmän, joten tuonne voisi hyvinkin suunnata vaikka piankin :).

  2. Annika Kaikkonen

    Hei Laura,

    Olen matkailualan opiskelija Lundin yliopistosta ja teen maisterin opinnäytetyötä matkablogeista ja bloggaamisen vaikutuksista matkakohteisiin. Ensisijaisena case studyna minulla on Islanti ja huomasin, että sinulla on reissukokemuksia myös sieltä. Olisiko sinua kiinnostanut osallistua tutkimukseeni antamalla haastattelu matkabloggamisesta? Itse en ole valitettavasti Suomessa pystyäkseni tapaamaan henkilökohtaisesti, mutta haastattelu onnistuu kyllä myös skypen tai sähköpostin välityksellä. Vastaan myös mielelläni jos sinulla on kysymyksiä tutkimuksestani. Kiitos paljon avustasi jo etukäteen ja mukavaa pääsisäistä! Terveisin, Annika.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.