Aamupalaa Berliiniläisessä olohuoneessa

Tässä yksi aamupalapaikkavinkki Berliiniin, Olohuoneeseen.

Aamupala on yksi suosikkiaterioistani. Pitkät, hitaat ja herkulliset aamiaiset pyörivät mielessäni usein jo iltaisin. Täällä Berliinissä ollessani käyn aina ulkona syömässä, oikeastaan kaikki mahdolliset ateriat. Hinnat täällä ovat hieman eri luokkaa kuin Suomessa ja haluan nautiskella. Kotona voi taas syödä niitä nuudeleita ja kaurapuuroa.

Elämän rytmi tässä kaupungissa on aika hidas, ainakin minulla. Nukun usein pitkään ja valvon aamun pikkutunneille asti. Nytkin kello on jo 14 ja odotan vasta sitä herkullista aamiaistani.

Tämän iltapäivän aamupalapaikaksi valitsin paikan, josta on muodostunut minulle yksi olohuoneistani. Tämä oli yksi ensimmäisistä kuppiloista, joihin astuin sisään. Ystäväni oli täällä aiemmin töissä ja muutenkin viihdyn täällä, puiston laidalla Prenzlauer bergin kaupunginosassa.

Lapset juoksentelevat iloisina edessä sijaitsevassa puistossa, koirat saavat tulla mukaan tänne ja muutenkin tässä on kovin rauhaisaa olla. Liikennettä tällä kadulla ei juurikaan ole ja autojen äänten sijasta kuulen lintujen laulua. Niin, istun siis ulkona terassilla, en sisällä kahvilassa tällä kertaa.

Paikan nimi on Wohnzimmer ja saksaa ymmärtävät tietävät, että tuo nimi tarkoittaa olohuonetta. Suosittelen iltadrinksuille, päiväkahveille tai aamiaiselle. Suklaakakku keskellä päivää ei myöskään ole koskaan huono idea ja wifi täältä löytyy myös. Nyt käyn juustoaamiaiseni kimppuun, jonka jälkeen suuntaan toisenlaiseen olohuoneeseen, Mauerparkiin.

Osoite: Wohnzimmer Bar, Letterstrasse 6. Prenzlauer berg

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top