Aamu riisipellon laidalla Langkawilla

En ole aamuihminen, vaikka enemmän kuin mielelläni heräisin aamuisin auringonnousun aikaan joogaamaan tai muuten vain aloittamaan aamuni hitaasti. Aikaiset aamut ja alkuillat ovat suosikkihetkiäni päivissä. Ne ovat hetkiä, kun ympärillä tapahtuu jatkuvasti jotakin. Ihmiset menevät kouluun tai töihin, luonto herää ja samoin heräävät kaikki luontokappaleet.

Heräsin nyt viidenteen aamuuni Langkawilla, kuudenteen tai periaatteessa seitsemänteen koko reissulla. Lasken mukaan nyt myös aamun lentokoneessa ja aamun Kuala Lumpurin kokolattiamatolta herätyn yön jälkeen.

Gemalai Village, Langkawi/ Urbaani viidakkoseikkailijatarTähän aamuun heräsin perinteistä malesialaista taloa jäljittelevästä, modernista bambumökistä. Voisin asua tällaisessa, luonnonmateriaaleista rakennetussa, mökissä aina. Riisipelto ympärilläni houkuttelee tänne lintuja. Aamuyöllä heräsin valtavan lintulauman viserrykseen jossain kauempana, nyt viserrys kuuluu ympäriltäni. Samoin kuuluu autojen ääniä, kolinaa, sammakkojen kurnutusta, heinäsirkkojen ääniä ja välillä vedestä hypähtää riisipellossa asuva kala.

Tilasin tämän aamun aamupalaksi perinteisemmän aamupalan. Ruokailu on yksi oleellisista asioista reissatessa ja haluan kokeilla monenlaisia makuja. Tämä kauniisti tarjoiltu aamiainen saa minut mausteiden takia hikoilemaan. Samoin saa jo lämpimästi paistava aurinko. Silti, kuumuudesta ei saa valittaa. Narisen kylmyydestä, olen kantani valinnut.

Gemalai Village, langkawi

imagePerinteinen aamiainen on maustettu voimakkaasti, mutta on herkullinen. Kotona en tosin söisi riisiä ja nuudeleita kello 8:30. Bambunlehtiin kääritty riisiannos, munakas, nuudeleita, paahtoleipää ja hedelmiä. Edessäni tepastelee kana ja pieni tipu. Vesipuhvelit on juuri tuotu läheiselle riisipellolle syömään. Niilläkin on poikasia, söpöt kaksoset. Kuulen ympäriltäni lintujen viserrystä ja autojen ääniä. Yksi lintu on kova kerjäämään, hän haluaisi jakaa aamupalan kanssani.

Aamiaisen jälkeen jatkan puuhastelua riisipellon laidalla. Ohjelmassa on tutustumista elämään riisipelloilla ja riisin kylvämistä. Tänään on myös uusi muutto edessä. Olisin kyllä voinut vain jäädä tähän mökkiin, tämä tuntuu jo kodilta. Matkan on silti jatkuttava ja vaihtelu virkistää.

image

LUKUVINKKI: Haluatko tietää paikasta lisää? Lue tämä juttu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top