matkaunelmat

10 unelmieni matkakohdetta

Minne haluaisin matkustaa, jos voisin mennä aivan minne vain? Mitkä ovat ne maailman paikat, jotka haluaisin ehdottomasti vielä joku päivä nähdä ja kokea?

Eräs matkailualan yritys pyysi minulta minun bucket listini. Osa listani kohteista pulpahtelee aina välillä esiin juttujeni sivulauseissa, mutta nyt kokosin heille ja teille kokonaisen, eheämmän listan unelmieni matkakohteista.

Aiemmin listallani olisivat olleet muun muassa Galápagossaaret, Andamaanit, Sahara ja Borneo, mutta nuo unelmani olen toteuttanut. Sitä vartenhan unelmat ovat!

Tätä uutta listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta näihin melko eksoottisiin paikkoihin päädyin. Kuten huomaatte, aika luontokohdepainotuksella mennään. Kyllä se niin on, että kaiken maailman viidakkoseikkailut tekevät minuun ihmisen rakentamia kohteita suuremman vaikutuksen. Vaikka kaupungeissakin on inspiroivaa tutkiskella, luonnossa on taikaa.

10 unelmieni matkakohdetta

Socotra, Jemen

Jemenille kuuluva saari on erikoinen. Tämä paikka on sijainniltaan tällä hetkellä vaarallinen, mutta ehkä joku päivä alue rauhoittuu. Uniikki maasto, kuin toisesta maailmasta. Maailman erikoisimmat puut ja endeemiset lajit. Onko tällaista paikkaa edes olemassa?

Meksiko, Michoacán

Joka vuosi Meksikon sisämaassa kokoontuu jopa miljoonien monarkki-perhosten joukko. Uskomatonta! Haluan nähdä, kun miljoonat perhoset pyrähtävät lentoon.

Uganda

Afrikka on minulle vielä tuntematonta seutua, tunnen Afrikan käytännössä vain dokumenttien kautta. Yksi Afrikan kiinnostavimmista luontokohteista on Uganda. Haluaisin nähdä mustat vuorigorillat oikeassa elinympäristössään, upean luonnon ympäröimänä.

Madagaskar

Madagaskar on yhdistelmä kiinnostavaa kulttuuria ihmeellistä luontoa. Se on yksi maailman monimuotoisimmista luontokohteista kameleontteineen ja lemuureineen sekä maasta törröttävine kivimuodostelmineen.

Bolivia

Joku Boliviassa viehättää. Sieltä haluaisin kokea etenkin kuvankauniit suola-aavikot. Aavikot ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan todella kiehtovia ja koko maa on

Tyynenmeren saaret (Tonga, Samoa…)

Nämä saarivaltiot ovat yksi ehdoton unelmamatkakohteeni. Paratiisisaaria, kirkasta vettä ja kiinnostavia heimoja. Saarien kiertelyä ja yksinkertaista saarielämää.

Raja Ambat, Indonesia

Upea saariryhmä Indonesiassa, jossa on kuuleman mukaan täydelliset sukellusvedet. Olen nähnyt kuvia tästä kauniista paikasta ja haluan joskus nähdä sen omin silmin.

Siperian juna

Rakastan junassa istumista. Haluan katsella, kun maisema vaihtuu ikkunan takana. Joskus on kyse matkasta, ei määränpäästä. Tällä reitillä etenkin Mongolian maisemat kiinnostaisivat.

Etiopia, Simian vuoret

Upea Unescon maailmanperintökohde Afrikassa. Vaellusta vuoristossa, vaellusta ja muulin selässä istumista sekä harvinaisten eläimien bongailua. Etiopia on myös rastafari-kulttuurin synnyinmaa, mitä olisi kiinnostavaa tutkia lisää.

USA, Pacific Northwest

Meri ja vuoristo kohtaavat maisemallisesti vaikuttavassa paikassa. Kaupungeista Seattle kiehtoo. Haluan roadtrippailla näillä seuduilla ja parkkeerata mobiiilikodin tai pystyttää teltan aina jonnekin uuteen, kauniiseen paikkaan.

Mitkä ovat sinun unelmiesi matkakohteet? Minne haluaisit vielä joku päivä matkustaa tai mistä haaveilet villeimmissä unelmissasi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top